Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Tizenöt éves évfordulót ült a Sapientia EMTE

Tizenötödik évfordulóját ünnepelte a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem szombaton Csíkszeredában. A rendezvényen díjazták az oktatókat, majd az ünnepség után állófogadáson és egyetemi játékdélutánon vehettek rész a jelenlévők. 

forrás: kronika.ro

 

sapientia gn_-3_b

Dávid László, a Sapientia EMTE rektora köszöntőbeszédében elmondta, hogy az elmúlt 15 évben több ezer hallgató végzett és diplomázott le az egyetemen, akik közül többen sikeressé váltak. „Intézményünk diákjainak sikerült első, második és harmadik helyezést is elhozni európai szintű versenyekről. Olyan sapientiás hallgatók által készített filmeket is láthattunk, amelyek bevitték az erdélyi filmkészítést a köztudatba” – méltatta volt diákjait a rektor.

Kása Zoltán, az egyetem szenátusának elnöke felszólalásában úgy vélekedett, hogy egy induló egyetemnek 25 évre van szüksége ahhoz, hogy igazi egyetemmé váljon. A Sapientiának már csak az hiányzik e téren, hogy doktori iskolával is rendelkezzen, tette hozzá. „Úgy gondolom, elég lesz ehhez húsz év is” – vélte Kása.

„Nagy örömmel tölt el, hogy itt állhatok a határon túli partnerintézményünk ünnepén annak a tudatában, hogy sikereihez talán a közös együttműködés is hozzájárult” – fejtette ki beszédében Sándorné Kriszt Éva, a budapesti gazdasági főiskola rektora. Hozzátette, bízik abban, hogy az intézmények közötti együttműködés továbbra is virágzó lesz, és okos, képzett fiatalok ezrei kerülnek majd ki az egyetemek karaiból.

„Akkor mondhatjuk, hogy kiváló intézmény vagyunk, ha túljelentkezés van szakjainkra. Ez részben teljesült, de még sok a teendő ebben az irányban. Egy nagyon magasztos cél katonái vagyunk. Kis lépéseink nagy lépések közösségünk megtartásában” – zárta beszédét Makó Zoltán, a csíkszeredai kar dékánja. A felszólalások után az egyetem azon oktatóit díjazták kiemelkedő tudományos munkásságukért. 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031