Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Tudományos Diákköri Konferencia a Sapientián: 77 diák dolgozatát mutatták be

77 diák 54 dolgozatát és kutatási eredményeit mutatták be be a XV. Kari Tudományos Diákköri Konferencián (TDK), illetve a XXI. Agrártudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián (ETDK). Az eseményt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Karán tartottak szerdán.

forrás: szekelyhon.ro

A TDK-ra minden eddiginél többen, összesen 58 hallgató 43 dolgozattal jelentkezett be. Ugyanakkor premiernek számít az is, hogy az idei tanévtől a Sapientia EMTE három helyszínének Kari Tudományos Diákköri Konferenciái jelölő fórumnak számítanak az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), amelyet kétévente szerveznek meg felváltva különböző magyarországi egyetemeken, erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai részvétellel.

Hogyan zajlik a TDK? A diákkonferencia egy kétfordulós szakmai megmérettetés: első körben a hallgatók beküldik a saját kutatómunkájuk eredményeként megírt dolgozataikat, amelyeket egy összetett szempontrendszer alapján bírálnak el. A diákkonferencián a hallgatók egy szakmai zsűri előtt bemutatják dolgozataikat és válaszolnak a feltett kérdésekre. A kutatás és az előadás színvonala alapján végül összeáll egy rangsor, amely alapján a legjobb hallgatók jelentős pénzbeli jutalomban is részesültek.

Sikeres rendezvény A TDK-án hét szekcióban mutatták be az elért eredményeket: gazdasági-, üzlettudományi-, irodalomtudomány-, nyelvészet és fordítástudomány-, környezettudományi-, társadalomtudományi- és alkalmazott biotechnológiák szekció. Az Agrártudományi ETDK-án kertészmérnöki és élelmiszertudományi szekciókban zajlottak az előadások.

A szerda esti díjátadó ünnepségen a hallgatók átvehették az I., II. és III. díjért, illetve dicséretért járó okleveleket, ahol az is elhangzott, hogy a TDK-ról 12 dolgozatot, míg az Agrártudományi ETDK-ról 6 dolgozatot jelölt a zsűri OTDK-n való részvételre. A szakmai eseményről Máthé István docens, a Kari Tehetséggondozási Bizottság elnöke, a rendezvény főszervezője számolt be lapunknak.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031