Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Udvarhelyi „pénzidomárok” lettek a legjobbak

Székelyudvarhelyi csapat nyerte a Csíkszeredában már negyedik alkalommal megrendezett Pénzidomár gazdasági és pénzügyi vetélkedő döntőjét.

forrás: szekelyhon.ro

penzidomar_kr_5_bPénzidomár döntő a Sapientián. Négyéves múltú verseny (archív felvétel)

Táblagépekkel, okostelefonokkal és egyéb hasznos nyereményekkel gazdagodhatott a hétvégén lezajlott Pénzidomár nevű gazdasági és pénzügyi vetélkedő első négy helyezettje. Az immáron negyedik alkalommal megszervezett középiskolásoknak szóló verseny csíkszeredai elődöntőjére tizenhat csapat jutott be, amelyek közül négy mérethette össze tudását a vasárnap délutáni döntőn, ahol az első helyet a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium Nash Equlibrium négyfős csapata nyerte.

A már négy éves múlttal rendelkező vetélkedőt többek között a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara, az OTP Bank Románia és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa közreműködésével jöhetett létre. A vetélkedő célja, hogy a diákok már középiskolás korukban képesek legyenek megfelelő szaktudással, magyar nyelven előadni meglátásaikat, és érvelni a gazdasági vonatkozású témákban. Emellett a szervezők remélik, hogy a verseny révén egyre több diák kaphat kedvet a magyar állam által támogatott Sapientián való továbbtanuláshoz.

A verseny döntőjét követően Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul is szólt a jelen levő diákokhoz, akiknek bátran ajánlotta a házigazdaként szolgáló csíkszeredai felsőoktatási intézményt és az egyetem más helyszíneit, amennyiben magyarul szeretnék folytatni tanulmányaikat. „Azt gondolom, ez az intézmény felveszi a versenyt más egyetemekkel. Ha valaki jól teljesít, akkor van lehetősége tovább tanulni akár romániai, akár európai vonatkozásban is” – fogalmazott.

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930