Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Zajlik az őszi egyetemi felvételi a csíki Sapientián

Pénteken lehet még jelentkezni a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) csíkszeredai karának magiszteri szakjaira, míg alapképzésen szeptember 3. és 10. között tartják az őszi felvételit. 

forrás: kronika.ro

sapientia_iratkozas_4_b

Az érdeklődők a felsőoktatási intézmény honlapján, a Sapientia.ro oldalon találnak részletes információt a meghirdetett szakokról, illetve arról is, hogy a nyári felvételin hány helyet foglaltak el.

Mint ismeretes, a szeptemberben kezdődő új tanévtől módosul az egyetem szerkezete, ugyanis az eddigi kettő helyett egy kar fog működni. Az ígéretek szerint azonban ez nem befolyásolja az oktatást, ugyanis egyetlen képzést sem szüntetnek meg, mindössze az elnevezés változik: a Gazdaság és Humántudományok, illetve a Műszaki és Társadalomtudományi Kar helyett egyszerűen Csíkszeredai Kar lesz az intézmény neve.

Csíki Adél kommunikációs felelős azt is elmondta: a karok hivatalos megnevezése a többi városban is módosul, ahol jelen van a Sapientia. Így ezentúl Kolozsvári Karról és Marosvásárhelyi Karról beszélhetünk. A felsőoktatási intézmény ugyanakkor tavasszal új rektort és dékánokat is választ.

A Sapientia EMTE csíkszeredai karának Hallgatói Önkormányzata (HÖK) minden tanévkezdés előtt megszervezi a gólyatábort, amelyen a leendő elsőéves diákok vehetnek részt. Idén az eseményt a Sepsiszentgyörgytől néhány kilométerre lévő Benedekmezőn tartják szeptember 8. és 11. között – nyilatkozta András Előd, a HÖK elnöke.

„A gólyatábor célja, hogy a beiratkozottak ízelítőt kapjanak az egyetemen zajló ifjúsági életből. Továbbá kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a gólyák megismerjék a felsőbb éveseket, és azokat a személyeket is, akikkel később együtt fognak tanulni” – magyarázta. A táborba eddig hetvenöten regisztráltak, a szervezők azonban még várják a leendő hallgatók jelentkezését.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031