Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Versenyek /

SapiTour - turisztikai verseny középiskolásoknak

A vetélkedő elsődleges célja az, hogy a középiskolás diákok az egyes turisztikai desztinációkat, célországok és célterületeket jobban megismerhessék, a turizmus legújabb trendjeivel találkozzanak és lehetőséget teremtsünk a turizmus beruházási és marketing módszereibe való bepillantásra.

Másodlagos célunk pedig szakmai kapcsolatrendszer kialakítása a középiskolás diákok és tanárok, egyetemi oktatók és hallgatók között. Ugyanakkor szeretnénk, ha a középiskolások jobban megismerkednének a Turisztikai mérnök-menedzser szakunkkal, amelyet választhatnak továbbtanulásuk céljából, amennyiben sikeresen teljesítették az érettségi vizsgát.

A versenyünk kétfordulós. Az első fordulóban, a 2-3 fős csapatok online kell regisztráljanak, ezt követően kapnak a csapatok egy otthon vagy az iskolában megoldható feladatlapot, amelyet az elektronikus űrlap segítségével eljuttatnak hozzánk. A kitöltésre mindössze 2 óra áll majd rendelkezésre.

A beérkezett megoldásokat egy szakmai zsűri értékeli. A beérkezett pályamunkák alapján a második fordulóra 10 csapat juthat tovább.

A második fordulóra bejutott csapatok 10 turizmushoz kapcsolódó témából választhatnak, amelyek kidolgozására két hét áll rendelkezésükre. A második forduló  a Sapientia EMTE csíkszeredai helyszínén lesz, ahol a kidolgozott témákat egy öttagú zsűri előtt kell bemutatni, prezentáció formájában. 

Eseménynaptár

2021. december

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031