Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești, Miercurea Ciuc – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Presă /

Au scris despre noi

Zăpada proaspătă e comestibilă, spun cercetătorii români

Zăpada proaspătă e comestibilă, spun cercetătorii români

Câte bacterii vin la pachet cu o înghiţitură de omăt? Este o întrebare frecventă a părinţilor care îşi ceartă copiii când îi văd că mănâncă zăpadă, dar şi a cercetătorilor. Pentru prima oară, specialiştii din România vin cu un răspuns. Timp de două luni, un profesor din Miercurea Ciuc a luat probe de zăpadă din oraş. Concluzia: nu e un pericol atât timp cât este proaspătă. Descoperirea sa a făcut înconjurul lumii, iar echipa Observator a ajuns chiar în laboratorul unde a studiat cât de comestibilă e... zăpada.

sursa: observator.tv

26.02.2018

Profesorul de etnie maghiară care a studiat dacă este bine să mâncăm zăpadă: „După numai o zi, încep să crească numărul şi diversitatea bacteriilor“

Profesorul de etnie maghiară care a studiat dacă este bine să mâncăm zăpadă: „După numai o zi, încep să crească numărul şi diversitatea bacteriilor“

Máthé István este profesor la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc şi a realizat un studiu despre ce înseamnă să mănânci zăpadă. El a mai făcut studii similare şi a descoperit noi specii de bacterii.

sursa: adevarul.ro

12.02.2018

Studiul unui cercetător român, publicat în presa internațională. Ce se întâmplă dacă mănânci zăpadă

Studiul unui cercetător român, publicat în presa internațională. Ce se întâmplă dacă mănânci zăpadă

Un experiment al cercetătorilor de la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc a atras atenția presei internaționale. Oamenii de știință au vrut să știe ce riscă cei care mănâncă zăpadă. The Washington Post a publicat un articol în care prezintă concluziile la care au ajuns cercetătorii români.

sursa: digi24.ro

12.02.2018

Studiul unui cercetător român, publicat în presa internațională. Ce se întâmplă dacă mănânci zăpadă I.

Studiul unui cercetător român, publicat în presa internațională. Ce se întâmplă dacă mănânci zăpadă I.

Un experiment al cercetătorilor de la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc a atras atenția presei internaționale. Oamenii de știință au vrut să știe ce riscă cei care mănâncă zăpadă. The Washington Post a publicat un articol în care prezintă concluziile la care au ajuns cercetătorii români.

sursa: digi24.ro

12.02.2018

Copiii pot manca zapada proaspat cazuta (studiu Universitatea Sapientia)

Copiii pot manca zapada proaspat cazuta (studiu Universitatea Sapientia)

Copiii pot manca zapada proaspat cazuta sau nu mai veche de o jumatate de zi, arata un studiu privind incarcatura microbiana a zapezii realizat in premiera in Miercurea Ciuc de cercetatori ai Universitatii Sapientia, scrie Agerpres.

sursa: science.hotnews.ro

09.02.2018

Copiii pot mânca zăpadă proaspăt căzută sau nu mai veche de o jumătate de zi

Copiii pot mânca zăpadă proaspăt căzută sau nu mai veche de o jumătate de zi

„Copiii pot mânca zăpadă proaspăt căzută sau nu mai veche de o jumătate de zi”, arată un studiu al Universităţii Sapientia.

sursa:  europafm.ro

09.02.2018

Harghita: Copiii pot mânca zăpadă proaspăt căzută, arată un studiu realizat de cercetători ai Universităţii Sapientia

Harghita: Copiii pot mânca zăpadă proaspăt căzută, arată un studiu realizat de cercetători ai Universităţii Sapientia

Copiii pot mânca zăpadă proaspăt căzută sau nu mai veche de o jumătate de zi, arată un studiu privind încărcătura microbiană a zăpezii realizat în premieră în Miercurea Ciuc de cercetători ai Universităţii Sapientia.

sursa: agerpres.ro

09.02.2018

Studiu al cercetătorilor români: în ce condiţii pot copiii să mănânce zăpadă

Studiu al cercetătorilor români: în ce condiţii pot copiii să mănânce zăpadă

Cercetătorii de la Universităţii Sapientia din Miercurea Ciuc au răspuns la întrebarea: “Este zăpadă comestibilă?”

sursa: stirileprotv.ro

09.02.2018

Expoziția ”Dincolo de laborator - Revoluția științei DIY (Fă-o chiar tu!)”,  vernisată la Miercurea-Ciuc

Expoziția ”Dincolo de laborator - Revoluția științei DIY (Fă-o chiar tu!)”, vernisată la Miercurea-Ciuc

Şapte întâmplări pe trei teme: pacienţii care se tratează singuri, ştiinţa cetăţenilor şi biologia DIY (Fă-o chiar tu!).

Expoziţia ne transmite că şi oamenii simpli se pot ocupa de ştiinţă.

sursa: infomatiahr.ro

22.01.2018

Harghita: Expoziție inedită cu inovații științifice ale oamenilor obișnuiți, prezentată în premieră națională la Miercurea Ciuc

Harghita: Expoziție inedită cu inovații științifice ale oamenilor obișnuiți, prezentată în premieră națională la Miercurea Ciuc

O expoziţie inedită, care prezintă diverse inovaţii ştiinţifice realizate de oameni simpli şi care a fost vizitată până acum de peste un milion de persoane din toată Europa, este deschisă începând de luni la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, în premieră naţională, în cadrul unui program internaţional.

sursa: agerpres.ro

16.01.2018

Programul „Academia de argint“, extins şi la Sfântu Gheorghe

Programul „Academia de argint“, extins şi la Sfântu Gheorghe

Programul educaţional „Academia de argint“, iniţiat în urmă cu aproape doi ani de către Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, va fi lansat în această toamnă şi în municipiul Sfântu Gheorghe.

sursa: covasnamedia.ro

15.09.2017

Conferinţă internaţională privind apele minerale, în premieră la Sfântu Gheorghe

Conferinţă internaţională privind apele minerale, în premieră la Sfântu Gheorghe

„Ţinutul Secuiesc este o sursă de mândrie, fiind în acelaşi timp o mare putere în domeniul apelor minerale. Se cunosc peste 500 localităţi din România care dispun de izvoare de ape minerale, o treime dintre acestea se găsesc în regiunea noastră. Aceasta înseamnă peste 2000 de izvoare. Peste 600 de izvoare de ape minerale şi curative sunt cunoscute numai în judeţul Covasna. Scopul nostru este să ne ocupăm mai mult de aspectul economic al apelor minerale, în paralel cu exploatarea centrelor de tratament existente şi darea în utilizare a băilor tradiţionale” – a spus preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, în deschiderea conferinţei de presă privind Conferința științifică internațională cu titlul „Apele minerale în Regiunea Carpatică, ediţia a 13-a”.

sursa: weradio.ro

24.08.2017

Conferință științifică internațională în județul Covasna

Conferință științifică internațională în județul Covasna

Peste 70 de specialişti din ţară şi străinătate şi-au anunţat participarea la cea de-a 13-a ediţie a Conferinţei ştiinţifice internationale “Apele minerale în Bazinul Carpatic”, care se va desfăşura în perioada 24-27 august în municipiul Sfântu Gheorghe.

sursa: radiomures.ro

24.08.2017

Industria apelor minerale covăsnene, în declin continuu

Industria apelor minerale covăsnene, în declin continuu

Problematica va fi abordată la sfârșitul săptămânii într-o conferință științifică internațională, organizată în premieră la Sfântu Gheorghe.

sursa: covasnamedia.ro

24.08.2017

1234 ... 9 Următor

Calendar de evenimente

noiembrie 2019

LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930