Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești, Miercurea Ciuc – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Specializări /

Ingineria produselor alimentare

Număr locuri: 22 fără taxă/ 18 cu taxă

Descriere

În România, numai Facultatea de Științe Sapientia oferă formare în limba maghiară în domeniul ingineriei alimentare.

Pe parcursul anilor de studii este predat un volum de cunoștințe pe baza căruia licențiații noștrii se familiarizează cu producerea economică și conservarea alimentelor tradiționale și moderne, corespunzătoare din punctul de vedere a siguranței alimentare, sănătății și nutriției, cunoscând procesele tehnologice și cerințele de organizare a producției și de dezvoltare a produselor. Printre materiile predate, se pune un accent deosebit pe predarea materiei specifice de bază, iar instruirea practică are loc în laboratoare dotate cu echipamente moderne.

Cei care urmează acest program de licență își pot valorifica cunoștințele dobândite în diferitele unități cu profil alimentar ale regiunii, în instituții publice sau firme particulare.

Îți recomandăm această specialitate, dacă:

  • vrei să știi cum se prepară diferitele alimente
  • ai idei de proiectare și producție a unor noi produse alimentare
  • acorzi importanță unei nutriții sănătoase
  • vrei să vezi cum se proiectează utilajele din industria alimentară
  • vrei să înțelegi ce înseamnă componentele listate pe etichetele alimentelor (gumă de guar, emulsificatori, etc. )
  • vrei să înțelegi cu ce pot fi înlocuiți conservanții artificiali

Posibilități de angajare:

  • tehnolog alimentar, șef producție
  • expert în protecția consumatorilor
  • specialist în siguranța alimantară
  • conducătorul propriei tale firme de produse alimentare
  • inginer cercetător în calitatea alimentelor
  • profesor de liceu

Știați, că...?

  • în calitate de student al programului de inginerie a produselor alimentare vei avea posibilitatea de a produce în laborator produse din industria laptelui, berii, panificațiilor și cărnii
  • microorganismele (bacteriile, drojdiile, mucegaiurile) sunt esențiale în fabricarea a numeroase produse alimentare
  • îți poți face stagiul de practică în firme din industria alimentară din țară și din Europa (în cadrul programului Erasmus)

Materii principale:

chimie, matematică, biologie, microbiologie, fizică, tehnologia informației, tehnologii alimentare (fermentare, produse lactate, carne, morărit și panificație, extracție), siguranța alimentară, falsificarea de alimente, aditivi alimentari, operațiuni, bioreactoare, analiza proceselor

Denumirea titlului din diploma de licență:

inginer – ingineria produselor alimentare

Componența notei de admitere:

  • examen oral: interviu personal, cu caracter exclusiv
  • examen de dosar: media examenului de bacalaureat – 100%

În cazul egalității punctelor,  nota cea mai mare obținută la una din materiile apropiate de specializarea aleasă va fi decisivă.

Calendar de evenimente

ianuarie 2019

LuMaMiJoViDu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031