Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești, Miercurea Ciuc – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Specializări /

Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism

Număr locuri: 16 locuri fără taxă, 14 locuri cu taxă

Taxă de studii: 250 EUR/an

Descriere

În România, numai Facultatea  noastră Sapientia oferă formare în limba maghiară programul de licență inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism. Principalul scop al programului de licență inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism este oferirea unei baze de cunoștințe temeinice bazate pe domeniile biologie, inginerie, industria alimentară și științele economice.

Mulțumită acestor cunoștințe, inginerul-manager poate asigura organizarea și conducerea unităților de profil turistic și de alimentație publică, managementul unităților agricole, valorificarea resurselor agroturistice, dezvoltarea ofertei turistice, de asemenea poate îndeplini sarcini de consultanță sau de managementul proiectelor.

Îți recomandăm această specialitate, dacă:

  • ai calități manageriale, și îți plac lucrurile concrete, precise
  • vezi posibilități în mediul rural și te preocupă dezvoltarea rurală
  • te interesează turismul welness, și îl cosideri o bună investiție

Posibilități de angajare:

  • manager turistic
  • conducătorul unei unități agro- sau ecoturistice
  • manager de hotel sau restaurant
  • inginer de dezvoltarea producției
  • inginer analist produse
  • manager de dezvoltarea afecerii și a pieții
  • manager de investiții
  • turisztikai menedzser
  • specialist în achiziții publice

Știați, că...?

  • în privința agroturismului, Transilvania se află la nivelul celor mai dezvoltate tăți
  • nepotul inventatorului clătitei Gundel, profesorul Dr. János Gundel predă studenților lecții de gastrononie

Materii principale:

matematică, economie, management, finanțe corporative, marketing, microbiologie, siguranța alimentară, gestionarea resurselor umane, plan de afaceri, controlul proceselor tehnologice, management hotelier, gastronomie, eco-turism, amenajarea teritoriului

Denumirea titlului din diploma de licență:

inginer – inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism

Componența notei de admitere:

  • examen oral: interviu personal, cu caracter exclusiv
  • examen de dosar: media examenului de bacalaureat – 100%

În cazul egalității punctelor,  nota cea mai mare obținută la una din materiile apropiate de specializarea aleasă va fi decisivă.

Calendar de evenimente

martie 2019

LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031