Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești, Miercurea Ciuc – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Köztes terek / Spații intermediare / Spaces In Between

Departamentul de Ştiinţe Umane al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti din Miercurea Ciuc, Universitatea „Sapientia” din municipiul Cluj-Napoca, în colaborare cu Centrul de Cercetare „Confluenţe Interculturale” și cu Comitetul Academic din Cluj anunţă organizarea conferinţei internaționale trilingve cu titlul Köztes terek/ Spaţii intermediare/ Spaces In Between, care se va desfăşura în perioada 26‒27 aprilie 2019 la Miercurea Ciuc, cu participarea a 150 de cercetători din 8 țări.

Evenimentul vine în continuarea demersurilor științifice inițiate de Centrul de Cercetare în domeniul imagologiei, cercetării tranzițiilor și interculturalității, de data aceasta având ca temă de bază studierea spațiilor intermediare. Conferința interdisciplinară își propune să abordeze problema folosind perspectiva disciplinelor culturale, literare, lingvistice, sociologice și de altă natură. Pe lângă fenomenele translingvistice, se discută aspecte legate de tranziții, fenomenele interculturalității; procesele de formare a identității, culturi periferice, identitate minoră; forme intermediare în literatura contemporană; incluziune, înțelegere și dialog intermediar; trecerile metaleptice între ficțiune și realitate; spații intermediare între literatura înaltă și literatura populară; configurațiile spațiului intermediar: zone de graniță, heterotopi, non-locuri.

Ca eveniment de întâmpinare a conferinței, pe 25 aprilie, la ora 17:00, în clădirea bibliotecii va avea loc o lansare de carte organizată împreună cu Biblioteca Județeană Kájoni János. Gazdele din partea  Universitatății Sapientia, Zsuzsa Tapodi și Ingrid Tomonicska, vor  sta de vorbă cu autorul romanelor polițiste din seria Vlad Lupu, scriitorul Caius Dobrescu.

Expunerile conferinței  vor începe în Casa Corpului Didactic Apáczai Csere János, vineri, la ora 9. Prelegerile plenare vor fi susținute deprof. univ. dr. Caius Dobrescu, Universitatea din București, prof. univ. dr. Judit Navracsics, Universitatea Pannon, Veszprém, Ungaria și prof. univ. dr. Ágnes Pethő, Universitatea Sapientia din municipiul Cluj Napoca. Sesiunile științifice se vor desfășura în 29 de secțiuni, iar prelegerile virtuale vor fi disponibile pe platforma online a conferinței.

Organizatorii îi așteaptă cu drag pe toți cei interesați!

Calendar de evenimente

noiembrie 2020

LuMaMiJoViDu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30