Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești, Miercurea Ciuc – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Programul Erasmus+, Cultural Heritage – întâlnire la Wrocław, Polonia

Cea de a treia întâlnire din cadrul proiectului ,,Cunoștințele culturale și competențele lingvistice ca mijloace de dezvoltare a deprinderilor secolului al XXI-lea (“Cultural knowledge and linguistic competences as a means to develop 21st century skills”) a avut loc în perioada 10-13 septembrie 2019, în minunatul oraș Wrocław din Polonia. Partenerul Universitatea Sapientia din municipiul Cluj-Napoca a fost reprezentat de dr. Zsuzsanna Ajtony  și dr. Zsuzsanna Dégi.

Această întâlnire s-a concentrat asupra evaluării primelor traduceri-adaptări ale modulelor deja create în limba engleză. Modulele sunt axate pe patrimoniul cultural imaterial al fiecărei țări partenere. Deoarece Universitatea Sapientia este responsabilă pentru această parte a proiectului, Zsuzsanna Ajtony a moderat o discuție în legătură cu problemele, dificultățile întâmpinate în prima parte a etapei adaptărilor. În aceeași perioadă, la Universitatea din Wrocław s-a desfășurat Conferința Internațională Education Culture Society. Conferința, unde  patru membri ai echipei Sapientia au susținut prelegeri pe diferite teme, a reprezentat o oportunitate de diseminare internațională a proiectului.

În cadrul întâlnirii, am avut parte de un tur ghidat al orașului. Gazdele noastre au organizat, de asemenea, o excursie de o zi în regiunea Silezia de Jos. Astfel, am avut posibilitatea de a vizita un parc miniatural al arhitecturii sileziene, orașul subteran Osówka și Biserica Păcii din Świdnica. Întâlnirea de lucru care va încheia proiectul va fi organizată de partenerul ceh în primăvara anului 2020.

Zsuzsanna Ajtony și Zsuzsanna Dégi

Calendar de evenimente

noiembrie 2020

LuMaMiJoViDu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30