Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești, Miercurea Ciuc – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Schimb de experiență cu tema patrimoniului cultural în cadrul întâlnirii la Dubrovnik a partenerilor implicați în proiectul Erasmus+

Cea de-a doua întâlnire a partenerilor implicați în proiectul ,,Cunoștințe culturale și competențe lingvistice ca mijloace de dezvoltare a deprinderilor secolului al XXI-lea (cf. “Cultural knowledge and linguistic competences as a means to develop 21st century skills”) a avut locîn splendidul oraș Dubrovnik din Croația, în perioada 15-18 aprilie 2019. 

Reprezentanții celor șase instituții partenere s-au reunit, de data aceasta, pentru a discuta cele mai recente progrese făcute în cadrul proiectului.  La această întâlnire, echipa de colaboratori din partea Universității Sapientia din municipiul Cluj-Napoca a fost reprezentată de cătreZsuzsanna Ajtony și Enikő Pál, cadre didactice la Departamentul de Științe Umaniste din Miercurea-Ciuc.

Proiectul a fost lansat în septembrie, anul trecut, iar de atunci fiecare instituție parteneră a creat câte trei module de studiu, elaborate în limba engleză, având ca temă prelucrarea unor elemente ce țin de Patrimoniul Cultural Imaterial al fiecărei țări implicate în proiect, materialul didactic astfel întocmit însumând 18 module. Etapa de pregătire a materialelor didactice a fost, apoi, urmată de o fază de testare, în cadrul căreia fiecare instituție parteneră a testat câte trei module realizate de către ceilalți parteneri. Pe parcursul întâlnirii la Dubrovnik, am avut ocazia de a discuta rezultatele acestui proces de testare, evidențiind punctele tari, respectiv aspectele problematice ale modulelor, ceea ce poate duce la optimizarea materialelor elaborate în faza anterioară. De asemenea, propunerile de îmbunătățire formulate la această întâlnire vor putea fi valorificate inclusiv în etapa următoare a proiectului, în cadrul căreia fiecare partener va adapta aceste module, care, momentan, sunt elaborate în limba engleză, în limba sa proprie, în cazul nostru în limbile română și maghiară.   

Întâlnirea de la Dubrovnik ne-a oferit și oportunitatea de a vizita Orașul Vechi (ce odinioară purta numele de Ragusa), un oraș fermecător, supranumit și ,,Perla Adriaticii”, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, de a explora zidurile vechii cetăți din Ston care ne delecta prin minunata sa priveliște, precum și de a face o scurtă incursiune în activitatea unei ferme de stridii. Următoarea întâlnire a partenerilor va avea loc în septembrie, la Wroclaw, în Polonia.

Zsuzsanna Ajtony și Enikő Pál

Calendar de evenimente

noiembrie 2020

LuMaMiJoViDu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30