Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești, Miercurea Ciuc – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Unitate în diversitate – evenimentul de închidere a proiectului la Sapientia

Evenimentul de închidere a proiectului ,,Competențe lingvistice și probleme interculturale în industria ospitalității: unitate în diversitate pe piața muncii UE” („Language skills and intercultural issues in the hospitality industry: unity in diversity in the EU labour market”) din cadrul programului Erasmus+ a avut loc la data de 13 iunie 2018, la campusul Universității Sapientia.   

În zilele noastre, bi-și multilingvismul constituie una dintre condițiile fundamentale ale vieții cotidiene, iar competențele lingvistice, interculturale și cele digitale joacă un rol proeminent în căutarea locurilor de muncă. Aceasta este ideea centrală a proiectului nostru, în cadrul căruia am elaborat, împreună cu țările partenere (Croația, Republica Cehă, Marea Britanie, Italia, Letonia, Lituania, Slovenia și Turcia), un material didactic interactiv, structurat pe trei nivele de competențe și sub formă de joc:

  1. un material pentru începători (nivel A1), disponibil în 16 limbi (printre care în română și maghiară),
  2. un material pentru nivel mediu (A2/B1), disponibil în 16 limbi (printre care în română și maghiară),
  3. un material pentru nivel avansat (B2/C1 și C1), elaborat în limba engleză.

Principala finalitate a proiectului a fost crearea unei platforme de învățare on-line destinată nu numai angajaților și studenților din sectorul turismului și al industriei ospitalității, ci și tuturor celor care sunt interesați de limba și cultura unor țări europene. (Materialele de studiu sunt accesibile gratuit, după o înregistrare, pe site-ul http://esolams.eu/unity/).

La evenimentul de închidere a proiectului, Dr. Tódor Erika-Mária, șefa Departamentului de Științe Umane, le-a adresat invitaților, participanților câteva cuvinte de întâmpinare, după care a urmat prezentarea proiectului și a metodologiei acestuia. În continuare, în cadrul unor prelegeri scurte, cadrele didactice implicate în proiect au prezentat formele și resursele educației deschise (Open Educational Resources), materialele didactice și jocurile on-line elaborate în cadrul proiectului. Evenimentul s-a încheiat cu un atelier de lucru (workshop), organizat în săli de calculatoare, în cadrul căruia profesorii și specialiștii din domeniu invitați, ghidați de cadrele didactice implicate în proiect, au avut ocazia de a experimenta întrebuințarea platformei și a materialelor de studiu.


 

                                                                                                Dr. Ajtony Zsuzsanna,

                                                                                    coordonatoarea echipei de la Sapientia

Calendar de evenimente

noiembrie 2020

LuMaMiJoViDu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30