Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești, Miercurea Ciuc – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală /

Despre noi

Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane și Inginerești face demersuri susţinute ca să alinieze, să aibă un standard de viitor conform valorilor Uniunii Europene şi să devină parte integrată sistemului  de învăţământ superior calificat, apreciat. Scopul facultăţii este de a forma şi a pregăti în limba maghiară studenţi competitivi, capabili să găsească locuri de muncă pe piaţa naţională şi internaţională.

Programe de studii economice oferite de facultatea noastră să axează atât pe domenii regionale cât şi pe cele naţionale a muncii, de asemenea pe domenii internaţionale unde se deschid posibilităţi pentru dezvoltare profesională şi pentru aplicarea cunoştinţelor novatoare. Paralel cu formarea competenţelor profesionale are un rol foarte important dezvoltarea abilităţilor şi capacităţilor studenţilor, deoarece de acest factor depinde cariera reuşită a absolvenţilor. Acest scop este servit printr-o gamă largă de formare în management, prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare, precum şi prin îmbunătăţirea, evoluţia conceptului profesional interdisciplinar.
 

Obiectivul principal al filialei de formare umană este pregătirea profesorilor, care pot completa lipsa cadrelor didactice de limbă română şi engleză din Transilvania. Absolvenţii în afară de calificările didactice pot ocupa locuri de muncă şi în alte domenii, ca traducători, editori, jurnalişti, arhivari,secretari literar la teatre, deoarece primesc şi aceste abilităţi în cursul celor ani. Experienţa ultimilor ani arată că absolvenţii noştri sunt capabili să facă faţă cerinţelor acestor domenii.

Profesorii facultăţii consideră că educaţia orientată spre practică este foarte importantă, deoarece în acest mod studenţii şi reprezentanţii angajatorilor pot întâlni reciproc în cursul anilor universitari, ceea ce are un rol mare în cariera viitoare. Pentru a sprijini colaborarea între celor două sectoare avem mai multe relaţii atât pe plan local, regional cât şi pe cel internaţional.

Formarea tehnică din cadrul Facultății – datorită dotării sale ultramoderne, profesorilor ce dispun de o vastă experiență, precum și  tinerelor cadre didactice care avansează rapid în domeniu – oferă șansa ca în zonă să se stabilească, în final, o educație tehnică de calitate. Educația în disciplinele tehnice este realizată cu ajutorul a opt laboratoare didactice, iar cercetarea este realizată în laboratoare care se află, ca și dotare, la nivelul laboratoarelor de elită din țară. În prezent, Facultatea asigură patru programe de studii de licență, și un program de masterat.

Fundalul instituțional și personal al formării în științele sociale, extinsa rețea profesională a cadrelor didactice, și nu în ultimul rând, încastrarea, prin legături multiple, a formării în dezvoltarea regională, oferă licențiaților posibilitatea de a juca un rol semnificativ, nu doar în domeniul politicilor de dezvoltare, dar și în procesul reînnoirii elitei regionale.

În domeniul științelor sociale oferim programe de studii de licență de înaltă calitate, iar din anul didactic 2013-2014, oferta noastră cuprinde și un program de masterat. Instruirea practică este asigurată în studioul TV al facultății, precum și cu ajutorul excursiilor profesionale și a diferitelor exerciții de teren, organizate pentru studenți.

Datorită specificului formării, pe lângă pregătirea teoretică și practică, punem un mare accent și pe dezvoltarea acelor competențe profesionale, care pregătesc studenții să facă față societății bazate pe proiecte.

Calendar de evenimente

decembrie 2021

LuMaMiJoViDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031