Centrul de cercetare de Științe Alimentare a fost fondat în 2016 și este un grup independent de cercetare al Departamentului de Științe Alimentare. Obiectivul general pe termen lung al centrului de cercetare este cercetarea în domeniul științei alimentelor, contribuind la îmbunătățirea calității și conservării alimentelor. Principalele domenii de cercetare științifică sunt: analiza fizico-chimică și microbiologică a alimentelor, studiul și producerea de alimente funcționale și inovative, noi produse și tehnologii, protecția mediului, rolul substanțelor antimicrobiene naturale în conservarea alimentelor.
Director: Prof. univ. Dr. György Éva
Membrii centrului:
UNIVERSITATEA SAPIENTIA
Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.
Universitatea Sapientia, Facultatea de Stiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginerești
Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, Piaţa Libertăţii nr. 1., 530104
Tel.: +40-266-314-657, Fax: +40-266-372-099
E-mail: miercureaciucuni.sapientia.ro