Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism
Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism
Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism

Descriere

În România, numai Facultatea noastră Sapientia oferă formare în limba maghiară programul de licență inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism. Principalul scop al programului de licență inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism este oferirea unei baze de cunoștințe temeinice bazate pe domeniile biologie, inginerie, industria alimentară și științele economice.

Mulțumită acestor cunoștințe, inginerul-manager poate asigura organizarea și conducerea unităților de profil turistic și de alimentație publică, managementul unităților agricole, valorificarea resurselor agroturistice, dezvoltarea ofertei turistice, de asemenea poate îndeplini sarcini de consultanță sau de managementul proiectelor.

Îți recomandăm această specialitate, dacă:

  • ai calități manageriale, și îți plac lucrurile concrete, precise
  • vezi posibilități în mediul rural și te preocupă dezvoltarea rurală
  • te interesează turismul welness, și îl cosideri o bună investiție

Posibilități de angajare:

  • manager turistic
  • conducătorul unei unități agro- sau ecoturistice
  • manager de hotel sau restaurant
  • inginer de dezvoltarea producției
  • inginer analist produse
  • manager de dezvoltarea afecerii și a pieții
  • manager de investiții
  • turisztikai menedzser
  • specialist în achiziții publice

Știați, că...?

  • în privința agroturismului, Transilvania se află la nivelul celor mai dezvoltate tăți
  • nepotul inventatorului clătitei Gundel, profesorul Dr. János Gundel predă studenților lecții de gastrononie

Materii principale:

matematică, economie, management, finanțe corporative, marketing, microbiologie, siguranța alimentară, gestionarea resurselor umane, plan de afaceri, controlul proceselor tehnologice, management hotelier, gastronomie, eco-turism, amenajarea teritoriului

Denumirea titlului din diploma de licență:

inginer – inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism

Componența notei de admitere:

  • examen oral: interviu personal, cu caracter exclusiv
  • examen de dosar: media examenului de bacalaureat – 100%

În cazul egalității punctelor,  nota cea mai mare obținută la una din materiile apropiate de specializarea aleasă va fi decisivă.

Plan de învățământ

Fişa disciplinelor:

Anul I. Anul II. Anul III. Anul IV.
 Matematici superioare  Contabilitate  Dezvoltare rurală Amenajarea agroturistică a teritoriului
 Informatică aplicată I. Dezvoltarea produselor turistice şi agroturistice Marketing turistic  Management strategic
 Fizică I. Chimie generală  Eficienţa investiţiilor  Analiza informaţiilor de marketing
Geografie economică  Bazele marketingului Infografică şi GIS  Tehnici hoteliere
Bazele economiei  Filiere agroalimentare Managementul resurselor umane Inginerie economică I. Examen de bază de specialitate
Grafică asistată de calculator  Engleză de specialitate pentru ingineri I. Turism rural, agroturism şi ecoturism  Tehnologia produselor alimentare tradiţionale
Engleză - abilităţi de comunicare I.  Drept Administraţie publică  Finanţare şi creditare
Limba română - abilităţi de comunicare I. Pedologie  Practică de specialitate Elaborarea proiectului de diploma
Ecologie şi protecţia mediului   Elemente de inginerie generală  Gastronomie şi gastrotehnie Inginerie economică II. Examen de absolvire
Fiziologie vegetală şi animală Management financiar Merceologie agroalimentară Practică de specialitate pentru elaborarea proiectului de diplomă
Economie agroturistică Engleză de specialitate pentru ingineri II. Procesarea şi calitatea produselor agricole  Managementul calităţii
Informatică aplicată II. Practică de domeniu II. Sisteme informatice de conducere a unităţilor turistice Agromarketing
Bazele managementului Microbiologie generală şi alimentară Geografia turismului şi resurse turistice  Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
Limba română - abilităţi de comunicare II. Principiile nutriţiei umane Tehnologii agricole Managementul exploataţiilor agricole
Engleză - abilităţi de comunicare II.      Turism cultural
Practică de domeniu I.      
Sapientia.ro

UNIVERSITATEA SAPIENTIA

Sapientia EMTE

Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.

Contact

Universitatea Sapientia, Facultatea de Stiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginerești

Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, Piaţa Libertăţii nr. 1., 530104

Tel.: +40-266-314-657, Fax: +40-266-372-099
E-mail: miercureaciucuni.sapientia.ro

 
btz webdesign