Descriere
În România, numai Facultatea de Științe Sapientia oferă formare în limba maghiară în domeniul ingineriei alimentare.
Pe parcursul anilor de studii este predat un volum de cunoștințe pe baza căruia licențiații noștrii se familiarizează cu producerea economică și conservarea alimentelor tradiționale și moderne, corespunzătoare din punctul de vedere a siguranței alimentare, sănătății și nutriției, cunoscând procesele tehnologice și cerințele de organizare a producției și de dezvoltare a produselor. Printre materiile predate, se pune un accent deosebit pe predarea materiei specifice de bază, iar instruirea practică are loc în laboratoare dotate cu echipamente moderne.
Cei care urmează acest program de licență își pot valorifica cunoștințele dobândite în diferitele unități cu profil alimentar ale regiunii, în instituții publice sau firme particulare.
Îți recomandăm această specialitate, dacă:
Posibilități de angajare:
Știați, că...?
Materii principale:
chimie, matematică, biologie, microbiologie, fizică, tehnologia informației, tehnologii alimentare (fermentare, produse lactate, carne, morărit și panificație, extracție), siguranța alimentară, falsificarea de alimente, aditivi alimentari, operațiuni, bioreactoare, analiza proceselor
Denumirea titlului din diploma de licență:
inginer – ingineria produselor alimentare
Componența notei de admitere:
În cazul egalității punctelor, nota cea mai mare obținută la una din materiile apropiate de specializarea aleasă va fi decisivă.
Fişa disciplinelor:
UNIVERSITATEA SAPIENTIA
Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.
Universitatea Sapientia, Facultatea de Stiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginerești
Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, Piaţa Libertăţii nr. 1., 530104
Tel.: +40-266-314-657, Fax: +40-266-372-099
E-mail: miercureaciucuni.sapientia.ro