Nyelvvizsga

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Nyelvvizsga

Módosított nyelvvizsga szabályzat
(módosítva a 2019/2017.07.14 Szenátusi döntés alapján)


A LinguaSap Nyelvvizsga Központ általános angol és német nyelvből szervez nyelvvizsgát.

A Sapientia EMTE kétféle nyelvvizsga lehetőséget kínál:

  • LinguaSap egyetemi nyelvvizsga
  • ECL nemzetközi nyelvvizsga

 A Sapientia Nyelvvizsga Bizonyítvány általános angol és német nyelvből, korlátlan ideig érvényes; az első két – hallgató által kiválasztott vizsgázási lehetőség ingyenes, a továbbiak díja 70, külsősöknek 120 RON. ECL Nyelvvizsga Bizonyítvány általános angol és német nyelvből, korlátlan ideig érvényes. A vizsga díja 600 lejben. Vizsgaidőpontok és tesztminták a http://ecl.org.ro címen találhatóak.

Nemzetközileg elismert bizonyítványok elismertetéséhez a kérelmező a tanulmányi titkárságon nyújtja be bizonyítványa másolatát. Az elismertetési eljárás díjmentes. LinguaSap nyelvvizsgára jelentkezhetnek mindazon hallgatók, akik teljesítették a kötelező idegennyelv vizsgáikat.

A nyelvvizsga alkalmak időpontjait a LinguaSap Nyelvvizsgaközpont határozza meg október 1. és május 31. között. A Nyelvvizsga Központ egy tanévben 4-5 vizsgaidőpontot szervez. A hallgatók kötelesek megjelenni azon a vizsgaalkalmon, amelyre jelentkeztek. A nyelvvizsgára való jelentkezés legalább egy héttel a vizsgadátum előtt lezárul!

Az államvizsgára való jelentkezéshez minimum B1 szintet (15 pont) kell elérni a hallgatóknak nyelvvizsgától függetlenül. Nincs előírt, kötelező könyvészet, viszont a tematikus beszélgetéshez és a fogalmazáshoz kapcsolodó témakörök leírása, a tesztminták és az ajánlott bibliográfia az egyetem könyvtárában található tájékoztatóban szerepel. 

A nyelvvizsgák díját az egyes egyetemi helyszínek pénztáránál lehet befizetni. További információk a vizsga menetéről és egyéb fontos tudnivalókról itt találhatók.


Egyéb tudnivalók (LinguaSap Nyelvvizsga)
A nyelvvizsga két, egy írásbeli és egy szóbeli részből áll. A maximálisan elérhető pontszám 30, ami a C2-es szintnek felel meg. Az átmenő, 15 pontszám, a Sapientia államvizsgára jogosítja fel a hallgatót és a B1-es szintnek felel meg az Európai Referenciakeret szerint.

I. Írásbeli rész, 24 pont:

  • hallott szövegértés (6 pont)
  • olvasott szövegértés (6 pont)
  • nyelvtani és nyelvhelyességi gyakorlatok (6 pont)
  • fogalmazás (6 pont)

 II. Szóbeli rész, 6 pont:

  • tematikus beszélgetés
  • képleírás
Hírek
2024-04-11
2024-04-10
2024-04-08
2024-04-03
Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

Csíkszereda, Hargita megye, Szabadság tér, 1. szám, 530104

Tel.: +40-266-314-657, fax: +40-266-372-099
E-mail: csikszeredauni.sapientia.ro 

btz webdesign