Lost Millennials

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Lost Millennials

A „Lost Millennials - Transznacionális kutatási hálózat a 25+NEET-eket célzó kezdeményezések értékelésére” című projekt 2021 novemberében indult az Ifjúsági Foglalkoztatási Alap 2. felhívása keretében. A projekt fő célja, hogy hozzájáruljon a 25 évnél idősebb NEET-ek sikeres munkaerő-piaci vagy oktatási és képzési integrációjához azáltal, hogy növeli az oktatási és/vagy foglalkoztatási kezdeményezések hatásaira vonatkozó ismereteket, és kiépíti az érdekelt felek kapacitását a hatástanulmányok elvégzéséhez. A 27 hónapig tartó projektet egy 13 európai partnerből álló konzorcium valósítja meg.

A projekt az ezredfordulós generáció egy speciális csoportjára, a 25-29 éves, nem foglalkoztatott vagy oktatásban és képzésben részt nem vevő fiatalokra (NEETs 25+) összpontosít, akik csak nemrégiben kerültek a kutatás és a politika középpontjába. A projekt során a partnerek transznacionális kutatói és szakértői hálózatot hoznak létre a know-how és a legjobb gyakorlatok megosztása érdekében, értékelést végeznek a 25 év feletti NEET-eket célzó kormányzati és közösségi kezdeményezésekről, kapacitásépítő rendezvényeket tartanak és bevonják az érdekelt feleket a projekt eredményeinek szakpolitikai relevanciájának növelése érdekében.

A 2021 decemberében tartott sikeres nyitó találkozót követően a projektpartnerek megkezdték a 25 év feletti NEET-ek helyzetének értékelését az EU-ban és a kedvezményezett országokban, beleértve a fiatalok munkaerő-piaci integrációjának akadozó jellegét is. Az eredményeket egy transznacionális kutatási jelentésbe foglalják, amelyet várhatóan 2022 nyarán tesznek közzé.

A Lost Millennials projekt online rendezvénysorozatának első panelbeszélgetését 2022. március 23-án rendezték meg. Az ifjúsági foglalkoztatás, az aktív munkaerő-piaci intézkedések tényeken alapuló tervezése és a hatásértékelés területén dolgozó szakértők osztották meg tapasztalataikat a fiatalokat, különösen a NEET-eket célzó kezdeményezések és intézkedések értékelésével kapcsolatos bevált gyakorlatokról és módszertani kihívásokról. Az esemény felvétele elérhető a projekt Facebook-oldalán.

A projekttel kapcsolatos további információkért kérjük, forduljon a következő személyekhez:

 Kövessen minket a közösségi médiában:

Honlap

A Lost Millennials projekt partnerei:

Vezetőpartner: HETFA Research Institute (Magyarország)

Kedvezményezett Partnerek:

 • Center for the Study of Democracy (Bulgária),
 • Institute for Structural Policy (Cseh Köztársaság),
 • Institute of Entrepreneurship Development (Görögország),
 • Binda Consulting International (Málta),
 • Evidence Institute Foundation (Lengyelország),
 • Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (Románia),
 • Slovak Business Agency (Slovákia),
 • University of Burgos (Spanyolország)

Szakértő partnerek:

 • Centre for Social Innovation (Ausztria),
 • Bifröst University (Izland),
 • Demos Research Institute (Finnország) és
 • Nord University (Norvégia).

The project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway, through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Hírek
2024-04-11
2024-04-10
2024-04-08
2024-04-03
Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

Csíkszereda, Hargita megye, Szabadság tér, 1. szám, 530104

Tel.: +40-266-314-657, fax: +40-266-372-099
E-mail: csikszeredauni.sapientia.ro 

btz webdesign