Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Ilyen volt az idei Tusványosi jelenlétünk

2017. július 19-21. között idén is részt vettünk Tusványoson, melynek alkalmával újabb érdekes tudománynépszerűsítő előadásokon és foglalkozásokon vehettünk részt.

2017. július 19-én, szerdán a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara biztosította az érdeklődők számára a programot, így találkozhattunk társadalomtudományi, gazdasági, humán, valamint mérnöki témákkal is.

Elsőként dr. Bálint Blanka, egyetemi adjunktus, a Társadalomtudományi Tanszék oktatója vezetett be minket a HR reggeli világába és egy finom reggeli keretében beszélgetéssel és hangolódással indult a napunk.

dr. Bálint Blanka, egyetemi adjunktus HR reggelije

A reggeli után újabb kóstolások következtek, hiszen dr. Tapodi Zsuzsa, a Humántudományok Tanszék egyetemi docense A balkán színei és ízei című interaktív foglalkozással várta az érdeklődőket. Előadásában megismerkedhettünk a balkán világ zenéjével, irodalmával, szokásvilágával, majd aki az előadó által feltett kérdésekre jól válaszolt kis falatok közül választhatott. Ettünk halvát, rahátot és olíva bogyót.

dr. Tapodi Zsuzsa, egyetemi docens: A balkán színei, ízei

A kóstolásokat követte dr. Lázár Ede, az Üzleti Tudományok Tanszék egyetemi docensének előadása gazdaságtudományi témában. Az Üzleti élet az információrobbanás után című előadásában megtudhattuk, hogy mire is jó a big data, hogyan használjuk az információmennyiségeket, valamint hogyan tegyünk szert versenyelőnyre ennek birtokában. Megtudtuk azt is, hogy az ipari forradalom milyen hatással van a gazdaságra.

dr. Lázár Ede, egyetemi docens: Üzleti élet az információrobbanás után

Dr. Bakó Rozália Klára, a Társadalomtudományi Tanszék egyetemi docense egy nagyon mainstream témával szórakoztatta a közönséget, hiszen a Netikett: illemtan a világhálón című kiselőadása és foglalkozás érdekesnek bizonyult a hallgatóság számára. Elmondta a legalapvetőbb tudnivalókat a cyber világról és néhány jó tanáccsal is szolgált a jelenlevők számára is. Erről egy cikk is született, ahol a legfontosabb tudnivalókat kapjuk meg.

dr. Bakó Rozália Klára, egyetemi docens: Netikett: illemtan a világhálón

A napot pedig egy érdekes kísérletsorozat zárta, ekkor dr. Mara Gyöngyvér a Biomérnöki Tanszék egyetemi docense és dr. Albert Csilla, az Élelmiszertudományi Tanszék egyetemi adjunktusa hallgatókkal közösen laborkukackodásra hívta a jelenlevőket. Láthattunk robbanást, átalakulást és sok kémiai reakciót, ugyanakkor az eseményen részt vevők gőzölgő limonádét kaptak ajándékba. A limonádéba száraz jég került, amelyet szintén a kísérletekhez használtak.

laborkukac

Összességében egy érdekes és mozgalmas napot zártunk a Tusványosi Sapientia-sátorban, ezt követte a Marosvásárhelyi Kar napja csütörtökön, valamint pénteken a Kolozsvári Kar színesítette programjával eseményünket.

Még több fotót ITT Facebook oldalunkon lehet megnézni!

Köszönjük az érdeklődőknek a programon való részvételt, várunk titeket jövőre is! 

Eseménynaptár

2019. augusztus

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031