Ifempower Spring School

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Ifempower Spring School
2021. november 12.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar két hallgatója vehetett részt az egyetemista diáklányok számára rendezett vállalkozói képzésen: Horváth Réka (HR II) és Lőrincz Beáta (FBT MAII) ausztriai, izlandi, magyarországi és spanyolországi egyetemistákkal együtt. Az angol nyelven zajló intenzív nemzetközi női vállalkozói képzés során Bakó Rozália Klára kommunikációs workshopot vezetett, Gergely Orsolya és Tánczos Levente pedig plenáris előadásokat tartottak. Vendégelőadónk volt Czirjék Kati, a Női vállalkozók Erdélyben Facebook oldal társalapítója, az erdélyi vállalkozónői közösség egyik meghatározó alakja, illetve az Ifempower projekt egyik romániai mentora.

A program számos kulturális és szabadidős programmal is próbálta enyhíteni az ún. Zoom-fáradtságot: ebben Kreiter Helga (PR III) hallgatónk is közreműködött: a Moonrise zenekarnak köszönhetően egy színvonalas online koncertet tartott a tavaszi iskola résztvevői számára.

A rendezvény utolsó napján került sor a projekt megvalósításának disszeminációjára, illetve a résztvevő diákok prezentációira is. Az egész napos programsorozaton az online térben 100 felett volt a résztvevők száma, akik több mint tíz országot képviseltek (Anglia, Ausztria, Bulgária, Izland, Magyarország, Montenegro, Németország, Portugália, Románia, Spanyolország): vállalkozónők, vállalkozásokat támogató szervezetek vezetői, befektetők, illetve egyetemista hallgatók. Örömünkre szolgált, hogy a résztvevőket plenáris előadásával Sógor Enikő, városunk alpolgármestere köszöntötte, ha nem is Csíkszeredában, de Csíkszeredából.

Az ifempower hároméves Erasmus plusz projekt, mely a budapesti HÉTFA Kutatóintézet Nemzetközi Projektirodájának koordinálásában valósul meg, és melyben Romániát a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara képviseli (Gergely Orsolya, Kádár Beáta, Lázár Ede és Tánczos Levente vettek részt a projektben), augusztusban zárul egy budapesti, szintén online rendezvénnyel. A projekt során kidolgozott kurzust, a támogatási rendszert és a mentorprogramot viszont Karunk a program lezárása után is folytatni kívánja, ezáltal segítve a vállalkozási ötlettel rendelkező egyetemi hallgatókat üzleti tervük kidolgozásában, esetleges vállalkozói pályájuk elindításában.

 

Hírek
2021-11-12
2021-11-12
2021-11-12
2021-11-12Tagek
Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

Csíkszereda, Hargita megye, Szabadság tér, 1. szám, 530104

Tel.: +40-266-314-657, fax: +40-266-372-099
E-mail: csikszeredauni.sapientia.ro 

btz webdesign